Bobotie Jižní Afriky
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 375mililitrůMléko plnotučné
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 40mililitrůKari pasta
- 100gramůMeruňky
- 60gramůMandle
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 2plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme olej a v něm osmahneme jemně nasekanou cibuli.
- 2Mezitím si v misce s mlékem necháme nasáknout dva silné plátky bílého chleba.
- 3Na pánev k cibulce přidáme mleté jehněčí, které smažíme dohněda. Dřevěnou vidličkou rozdělíme při smažení maso na malé kousíčky, přimícháme kari pastu, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a společně povaříme ještě 5 minut. Přidáme polovinu nakrájených mandlí na plátky, meruňky a citronovou šťávu.
- 4Z mléka vyjmeme chléb a velmi lehce vymáčkneme přebytečné mléko, které si ponecháme pro pozdější použití. Chléb přidáme do pánve.
- 5Celou jehněčí směs přendáme do mísy na pečení, avšak přebytečný tuk slijeme.
- 6Do mléka, které jsme si nechali stranou, rozklepneme vejce, které v mléce rozšleháme a nalijeme na jehněčí směs v zapékací míse. Nahoru nasypeme druhou polovinu nakrájených mandlí.
- 7Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 180°C.
- 8Podáváme se zeleninovou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.