Bobotie Jižní Afriky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
50 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme olej a v něm osmahneme jemně nasekanou cibuli.
  • 2
    Mezitím si v misce s mlékem necháme nasáknout dva silné plátky bílého chleba.
  • 3
    Na pánev k cibulce přidáme mleté jehněčí, které smažíme dohněda. Dřevěnou vidličkou rozdělíme při smažení maso na malé kousíčky, přimícháme kari pastu, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a společně povaříme ještě 5 minut. Přidáme polovinu nakrájených mandlí na plátky, meruňky a citronovou šťávu.
  • 4
    Z mléka vyjmeme chléb a velmi lehce vymáčkneme přebytečné mléko, které si ponecháme pro pozdější použití. Chléb přidáme do pánve.
  • 5
    Celou jehněčí směs přendáme do mísy na pečení, avšak přebytečný tuk slijeme.
  • 6
    Do mléka, které jsme si nechali stranou, rozklepneme vejce, které v mléce rozšleháme a nalijeme na jehněčí směs v zapékací míse. Nahoru nasypeme druhou polovinu nakrájených mandlí.
  • 7
    Pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě na 180°C.
  • 8
    Podáváme se zeleninovou přílohou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.