Bolognese spaghetti
75 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůSlanina vepřová
- 350gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 2lžičkyOregano sušené
- 1,25decilitryVíno červené
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCeler - nať
- 500gramůŠpagety, Makarony vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
12 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme rozetřený česnek, nasekaný celer, slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme 3 minuty, dokud nezhnědne.
- 2Vmícháme pokrájená rajčata, oregano a červené víno a uvedeme do varu. Necháme 45 minut podusit.
- 3Vmícháme sůl, pepř a rajčatový protlak.
- 4Uvařené špagety naservírujeme do talířů a přelijeme boloňskou omáčkou.
- 5Promícháme a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.