Boloňské palačinky crespelle
60 min.
Ingredience
- Omáčka
- Palačinky
- 3kusyVejce slepičí
- 2lžičkyOlej olivový
- 200mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 225gramůHovězí maso mleté
- 1kusPaprika zelená
- 450gramůRajčata
- 140mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 1kusBobkový list
- 2lžičkyBazalka
- 2lžíceSherry brandy
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
22 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Boloňskou náplň do palačinek připravíme tak, že v hlubší pánvi rozpálíme máslo a olej, vložíme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do měkka, ne však do hněda. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté hovězí a za stálého míchání smažíme, dokud se maso neopeče. Přidáme na jemno nakrájenou papriku, rajčata i se šťávou, protlak, vývar, bobkový list, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vaříme při mírné teplotě asi 45 minut, až směs zhoustne. Přilijeme sherry, vaříme ještě 5 minut, poté pánev odstavíme.
- 2Mouku smícháme se solí, vejce rozklepneme do mísy a dobře prošleháme, přisypeme mouku a mícháme, až je směs hladká. Přilijeme olej, vodu a znovu promícháme. Mísu zakryjeme vlhkou utěrkou a dáme odstát na 30 minut do chladu.
- 3Pánev vymažeme máslem, rozpálíme a smažíme palačinky po obou starnách. Uchováme teplé. Rajčatovou omáčku připravíme tak, že v menším hrnci rozpustíme máslo, zvolna smažíme utřený česnek a na jemno nakrájenou cibuli asi 5 minut, doměkka, opět ne do hněda. Přidáme rajčata, bazalku, sůl, pepř a cukr. Vaříme 10 - 15 minut, protlačíme přes sítko, abychom odstranili rajská semínka a získali co nejvíce šťávy.
- 4Palačinky rozložíme, na každou dáme 2 lžíce náplně, stočíme, vložíme do zapékací nádoby a pečeme v troubě na 200°C přibližně 8 minut. Teplou omáčkou polijeme hotové palačinky, podáváme. Můžeme přizdobit lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.