Boloňské špagety
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 2lžíceOlej olivový
- 500gramůVepřové maso mleté
- 375mililitrůVíno červené
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 1kusCeler řapíkatý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 500gramůŠpagety, Makarony
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve orestujeme asi 5min dozlatova prolisovaný česnek, najemno nakrájenou cibuli, řapík celeru a mrkev. Zvýšíme teplotu, přidáme mleté maso a za stálého míchání je dohněda osmahneme. Zalijeme vývarem, vínem, přidáme drcená rajčata, cukr a nakrájenou petrželku.
- 2Přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 90min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.
- 3Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme.
- 4Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.