Boloňské špagety s ementálem

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  • 2
    Přidáme jehněčí mleté maso a za stálého míchání restujeme 5 minut, poté osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
  • 3
    Postupně do pánve přidáváme rajčata, rajčatový protlak, červené víno a vše přivedeme k varu. Na mírném ohni dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme oregano a bazalku.
  • 4
    Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou, promícháme se lžící olivového oleje. Poté je rozdělíme na připravené talíře a podáváme přelité masovou omáčkou.
  • 5
    Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným ementálem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.