Boloňské špagety s ementálem
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250gramůJehněčí maso mleté
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaOregano sušené
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůVíno červené
- 300gramůŠpagety
- 1lžíceOlej olivový
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžičkaSůl
- 85gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
28 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- 2Přidáme jehněčí mleté maso a za stálého míchání restujeme 5 minut, poté osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku.
- 3Postupně do pánve přidáváme rajčata, rajčatový protlak, červené víno a vše přivedeme k varu. Na mírném ohni dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme oregano a bazalku.
- 4Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou, promícháme se lžící olivového oleje. Poté je rozdělíme na připravené talíře a podáváme přelité masovou omáčkou.
- 5Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným ementálem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.