Boloňské špagety s hovězím masem
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůŠpagety, Makarony
- 55gramůSýr Parmezán
- 1kusCeler bulvový
- 255gramůHovězí maso mleté
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusBobkový list
- 5gramůOregano čerstvé
- 5gramůCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1kusMrkev kořen
- 1kusČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Skvělý recept na boloňské špagety. Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a oloupanou mrkev, česnek a celer nakrájené na malé kostičky. Za občasného míchání restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme hovězí maso a smažíme dohněda asi 10 minut, kousky masa od sebe oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme sůl, pepř, oregano, bobkový list a cukr. Konzervovaná rajčata nahrubo pokrájíme, přidáme ke směsi a na mírném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu, vyndáme bobkový list a vaříme ještě asi 20-25 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- 2Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.