Boloňské špagety s kuřecím masem
60 min.
Ingredience
- 300gramůŠpagety, Makarony
- 2litryVoda pitná
- 200gramůKuře
- 1kusJátra kuřecí
- 20gramůSlanina vepřová
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyMrkev kořen
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,25kusCeler bulvový
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
29 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou, nakrájenou zeleninu opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu, vykostěné, na kousky nakrájené kuřecí maso a dál opékáme.
- 2Potom přidáme očištěná kuřecí játra, zalijeme vínem, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčatový protlak a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.
- 3Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a po okapání je omastíme máslem a promícháme s nasekanou petrželkou.
- 4Špagety promícháme s omáčkou a masem a na talířích každou porci posypeme nastrouhaným sýrem. Můžeme ozdobit dílky rajčete.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.