Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 75gramůAnglická slanina
- 1kusMrkev kořen
- 1,5kusyCeler řapíkatý
- 200gramůHovězí maso mleté
- 200gramůVepřové maso mleté
- 100mililitrůVíno červené
- 100mililitrůMléko polotučné
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOlej olivový
- 400gramůŠpagety
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
30 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme také nakrájet nebo ho prolisujeme. Očistíme mrkev a celer, omyjeme a obojí nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej na němž vyškvaříme slaninu. Následně ke slanině přidáme zeleninu a mleté maso. Směs dobře promícháme a za stálého míchání opékáme.
- 2Směs na pánvi podlijeme červeným vínem a vše vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nevyvaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme mléko a povaříme do zhoustnutí. Poté přidáme čerstvě nasekané oregano, cukr a rajčata, vše zamícháme a při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.
- 3Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Parmezán nadrobno nastrouháme. Špagety naporcujeme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.