Boloňské špagety s vepřovým a hovězím masem

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
844 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
30 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek můžeme také nakrájet nebo ho prolisujeme. Očistíme mrkev a celer, omyjeme a obojí nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej na němž vyškvaříme slaninu. Následně ke slanině přidáme zeleninu a mleté maso. Směs dobře promícháme a za stálého míchání opékáme.
  • 2
    Směs na pánvi podlijeme červeným vínem a vše vaříme na mírném ohni, dokud se tekutina nevyvaří. Omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme mléko a povaříme do zhoustnutí. Poté přidáme čerstvě nasekané oregano, cukr a rajčata, vše zamícháme a při mírné teplotě vaříme asi 30 minut.
  • 3
    Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Parmezán nadrobno nastrouháme. Špagety naporcujeme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmezánem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.