Boršč s hovězím masem
80 min.

Ingredience
- 120gramůHovězí maso zadní
- 30gramůCibule
- 20gramůCeler bulvový
- 10gramůMrkev kořen
- 10gramůPetržel kořen
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 70gramůčervená řepa vařená
- 50gramůBrambory
- 50gramůRajčata
- 5gramůOlej rostlinný
- 1kusBobkový list
- 2kusyNové koření celé
- 2kusyPepř černý celý
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
10 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyté hovězí maso dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, přidáme koření a polovinu cibule. Vaříme do změknutí masa.
- 2Hotový vývar přecedíme, přidáme očištěnou, na kostičky narkájenou kořenovou zeleninu, brambory, zelí a chvíli vaříme. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme.
- 3Vařenou červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kostičky.
- 4Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou polovinu cibule, kterou jsme nasekali nadrobno, zaprášíme mletou paprikou a spolu s řepou a masem přidáme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.