Boršč s masem
230 min.
Ingredience
- 480gramůHovězí maso přední
- 160gramůVepřová plec
- 160gramůJehněčí maso
- 1gramBobkový list
- 1gramPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůČervená řepa
- 20mililitrůOcet kvasný lihový
- 2690mililitrůVoda pitná
- 120gramůMrkev kořen
- 40gramůCeler bulvový
- 180gramůZelí hlávkové bílé
- 180gramůBrambory
- 150gramůRajčata
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 20mililitrůProtlak rajčatový
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
19 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso dáme do hrnce, zalijeme 2500 ml vody, přidáme koření a dáme vařit na 120 minut. Vařené maso vyjmeme, pokrájíme na menší kousky.
- 2Vývar osolíme a dáme stranou. Řepu pečlivě omyjme a pokrájíme na menší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm řepu. Smažíme po dobu 4 minut, poté přilijeme ocet a 160 ml vody. Přiklopené podusíme 35 minut.
- 3Mrkev, brambory, celer, zelí, rajčata a citron očistíme, pokrájíme na menší kusy, citron přepůlíme. Vše dáme do vývaru, přidáme protlak a uvedeme k varu. Mouku rozkvedláme ve 30 ml vody a vlijeme k vývaru se zeleninou. Necháme vařit 20 minut. Vmícháme maso, řepu, 100 ml zakysané smetany, vyjmeme citron. Povaříme ještě 5 minut.
- 4Servírujeme přelité zbytkem zakysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.