Botičky z lilků
35 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyLilek
- 200gramůStrouhanka
- 5gramůSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Lilky očistíme, pokrájíme na slabé plátky po delší straně a jemně obalíme v hladké mouce. Osmahneme na rozpáleném oleji.
- 2Do mísy dáme strouhaný sýr, 1 vejce, mouku, pepř, dokonale promícháme. Vzniklou směs klademe na jednotlivé plátky lilku, smotáme do ruličky a spíchneme párátkem. Když máme všechny ruličky hotové, ušleháme zbylá vejce se solí, v nich smáčíme lilkové rolky, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.