Bouillabaisse
105 min.
Ingredience
- Studená omáčka
- 1kusPaprika červená
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 150mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 0,25kusChilli paprička sušená
- 0,25lžičkaŠafrán
- 2kusyCibule
- 150lžicOlej olivový
- 1kusPórek
- 5kusůRajčata
- 1hrstTymián čerstvý
- 1700mililitrůVývar rybí
- 18krajícůBageta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 2kilogramyMořské plody mix
- 0,5kusPomeranče
- 0,5kusFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2042 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
195 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli, pórek, česnek a fenykl opékáme 10 - 15 minut ve velkém hrnci s rozehřátým olejem. Když zelenina začne měknout, přidáme tymián, rajčata, pomerančovou kůru, sůl, pepř a zahříváme ještě dalších 5 minut, dokud se rajčata nerozpadnou. Přilijeme horký vývar a polévku 10 minut vaříme. Potom přidáme plody moře, ryby a dalších 10 minut povaříme.
- 2Olivovým olejem potřeme čtvrtky červené papriky, pod silně rozehřátým grilem pečeme 5 - 6 minut, až slupka skoro zčerná. Vložíme do plastového sáčku, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme a následně rozmixujeme s šafránem, žloutkem, citrónovou šťávou, chilli papričkami, solí a pepřem na hladkou pastu. Do ní po kapkách přidáváme olivový olej, když začne hmota houstnout, přiléváme ho tenkým praménkem. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody.
- 3Opečeme krajíčky bagety, plody moře a ryby rozdělíme do misek, přelijeme trochou polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.