Bouillabaisse se zeleninou
50 min.
Ingredience
- 1špetkaŠafrán
- 1kilogramOkoun - filety
- 1kilogramPražma
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusPomerančová kůra
- 2lžícePastis
- 1kusKrab
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 5hrnkůVývar rybí
- 230gramůRajčata
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůMušle slávky
- 230gramůBrambory rané
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kousky ryb dáme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru (jen odkrojený kousek), česnek, šafrán a pastis. Rybí maso promícháme a necháme uležet v chladničce 30 minut.
- 2Slávky důkladně vydrhneme kartáčkem a zbavíme je vláken. Z uvařeného kraba vybereme maso a nakrájíme je.
- 3Zbytek olivového oleje rozehřejeme ve velkém kastrolu. Přidáme fenykl, celer a cibuli a na mírném ohni je opékáme za občasného míchání 5 minut. Přilijeme rybí vývar, přivedeme k varu, přidáme nové brambory a rajčata a vaříme je asi 7 minut.
- 4Oheň ztlumíme a přidáme ryby. Začínáme od největších kousků. Slávky, které se po ostrém poklepání nožem neuzavřou, vyhodíme, ostatní přidáme do kastrolu. Přidáme krabí maso a krevety a vaříme je 5 minut. Slávky se musejí opět otevřít a krevety musí změnit barvu. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. Pokrm osolíme, opepříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.