Bouillabaisse se zeleninou

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
8 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kousky ryb dáme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru (jen odkrojený kousek), česnek, šafrán a pastis. Rybí maso promícháme a necháme uležet v chladničce 30 minut.
  • 2
    Slávky důkladně vydrhneme kartáčkem a zbavíme je vláken. Z uvařeného kraba vybereme maso a nakrájíme je.
  • 3
    Zbytek olivového oleje rozehřejeme ve velkém kastrolu. Přidáme fenykl, celer a cibuli a na mírném ohni je opékáme za občasného míchání 5 minut. Přilijeme rybí vývar, přivedeme k varu, přidáme nové brambory a rajčata a vaříme je asi 7 minut.
  • 4
    Oheň ztlumíme a přidáme ryby. Začínáme od největších kousků. Slávky, které se po ostrém poklepání nožem neuzavřou, vyhodíme, ostatní přidáme do kastrolu. Přidáme krabí maso a krevety a vaříme je 5 minut. Slávky se musejí opět otevřít a krevety musí změnit barvu. Slávky, které se neotevřou, vyhodíme. Pokrm osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.