Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  • 2
    Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka.
  • 3
    V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.