Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem
40 min.
Ingredience
- Na dresink
- 5kusůAnčovička - filety
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůCitronová kůra
- 200gramůMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 2Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka.
- 3V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.