Bramboračka francouzská rychlá
35 min.
Ingredience
- 3kusyBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMajoránka
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžičkaPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
85 mg
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu a dáme do něj oloupané a nastrouhané brambory. Vaříme zvolna asi 10 minut.
- 2Do hotové polévky vmícháme smetanu s rozšlehaným žloutkem, nevaříme, jen prohřejeme.
- 3Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a před podáváním posypeme petrželkou nebo pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.