Bramboračka se sýrovou vložkou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
657 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, květák pokrájíme na menší růžičky. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 12 minut.
  • 2
    Zeleninu scedíme a dáme zatím stranou. Vodu z vaření si ponecháme.
  • 3
    Do vody z vaření zeleniny přisypeme krupici, promícháme a necháme projít varem.
  • 4
    Máslo ušleháme se žloutky a strouhaným sýrem, přisypeme posekanou petrželku a vmícháme do horké polévky. Ochutíme mletým muškátovým oříškem, oreganem, pepřem a povaříme ještě minutu. Do polévky vrátíme uvařené brambory, květák, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.