Bramboračka se sýrovou vložkou
30 min.
Ingredience
- 70gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůBrambory
- 10gramůPetržel kudrnka
- 1lžíceSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyOregano sušené
- 20gramůPšeničná krupice
- 150gramůKvěták
- 1100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
657 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, květák pokrájíme na menší růžičky. Zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme 12 minut.
- 2Zeleninu scedíme a dáme zatím stranou. Vodu z vaření si ponecháme.
- 3Do vody z vaření zeleniny přisypeme krupici, promícháme a necháme projít varem.
- 4Máslo ušleháme se žloutky a strouhaným sýrem, přisypeme posekanou petrželku a vmícháme do horké polévky. Ochutíme mletým muškátovým oříškem, oreganem, pepřem a povaříme ještě minutu. Do polévky vrátíme uvařené brambory, květák, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.