Bramboráčky s pečeným jehněčím
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 5gramůSůl
- 600gramůBrambory
- 50gramůPetržel - nať
- 30gramůSýr Parmezán
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůRajčatová pasta
- 400gramůJehněčí maso
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450gramůCeler řapíkatý
- 10mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
20 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhané brambory smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, parmezánem, moukou, vejcem, solí a pepřem. Vypracujeme těsto a na pánvi usmažíme bramboráčky.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli s celerem osmažíme. Přidáme rajčatovou pastu a vaříme další 4 minuty. Vložíme jehněčí maso nakrájené na kostky, petržel a pepř. Za občasného míchání vaříme 10 minut.
- 3Podávame s bramboráčky a zelným salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.