Bramboráčky s restovaným tuňákem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
101 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si klasické těsto na bramboráčky. Oloupeme a omyjeme brambory, nastrouháme je do mísy, přidáme k nim vajíčko, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Bramborové těsto promícháme. V palačinkové pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něj nalijeme malou naběračkou těsto a smažíme malé kulaté palačinky z každé strany dozlatova. Palačinky by měly být o průměru přibližně 8 - 10 cm a vysoké by měly být asi 0.5 cm. Bramboráčky uchováme teplé. Omyjeme řeřichu, vodu setřepeme a prsty potrháme.
  • 2
    Čerstvé filety z tuňáka si necháme mírně namrazit, aby se nám podařilo nakrájet tenké plátky. V teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji zprudka plátky restujeme z každé strany po 0.5 minutě. Vyjmeme je, dáme do mísy, posypeme mořskou solí, citronovým pepřem a pokapeme citronem.
  • 3
    Na teplé bramboráčky poklademe plátky tuňáka, ozdobíme brusinkovým džemem, řeřichou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.