Bramboráčky s restovaným tuňákem
55 min.
Ingredience
- Bramboráčky
- 300gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaMajoránka
- 1stroužekČesnek
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- Restovaný tuňák
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 0,5lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceDžem brusinkový
- 650gramůTuňák obecný
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
101 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si klasické těsto na bramboráčky. Oloupeme a omyjeme brambory, nastrouháme je do mísy, přidáme k nim vajíčko, hladkou mouku, sůl, pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Bramborové těsto promícháme. V palačinkové pánvi rozpálíme slunečnicový olej, na něj nalijeme malou naběračkou těsto a smažíme malé kulaté palačinky z každé strany dozlatova. Palačinky by měly být o průměru přibližně 8 - 10 cm a vysoké by měly být asi 0.5 cm. Bramboráčky uchováme teplé. Omyjeme řeřichu, vodu setřepeme a prsty potrháme.
- 2Čerstvé filety z tuňáka si necháme mírně namrazit, aby se nám podařilo nakrájet tenké plátky. V teflonové pánvi na rozpáleném olivovém oleji zprudka plátky restujeme z každé strany po 0.5 minutě. Vyjmeme je, dáme do mísy, posypeme mořskou solí, citronovým pepřem a pokapeme citronem.
- 3Na teplé bramboráčky poklademe plátky tuňáka, ozdobíme brusinkovým džemem, řeřichou a hned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.