Bramborák

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, nastrouháme najemno a necháme chvilku ustát.
  • 2
    Potom slijeme vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, rozetřený česnek se solí, vejce, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Z těsta pečeme na horkém sádle po obou stranách v lívanečníku nebo na pánvi bramboráky do zlatavé barvy.
  • 4
    Bramborák podáváme čerstvě upečený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Bramborák
Recept na klasický bramborák, který hodně lidí miluje. Já přidávám ještě kmín. Je fakt, že je to smažené a tím pádem i kalorické jídlo, ale občas.....🙂 Nikde venku na stánku bych si ho ale nekoupila. Počet porcí v receptu bych poopravila na počet kusů a na jednu porci bych počítala cca 4 ks což by bylo cca 360 g. Sádla na smažení je třeba podstatně více, zhruba 200 g. Mléko zabraňuje zčernání brambor. Za mě palec nahoru.