Bramborák
30 min.
Ingredience
- 40gramůVejce slepičí
- 840gramůBrambory
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůČesnek
- 10gramůSůl
- 1gramMajoránka
- 1gramPepř černý mletý
- 100mililitrůMléko polotučné
- 200gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, nastrouháme najemno a necháme chvilku ustát.
- 2Potom slijeme vodu, přidáme mléko, prosátou mouku, rozetřený česnek se solí, vejce, pepř a majoránku. Vše dobře promícháme.
- 3Z těsta pečeme na horkém sádle po obou stranách v lívanečníku nebo na pánvi bramboráky do zlatavé barvy.
- 4Bramborák podáváme čerstvě upečený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Bramborák
Recept na klasický bramborák, který hodně lidí miluje. Já přidávám ještě kmín. Je fakt, že je to smažené a tím pádem i kalorické jídlo, ale občas.....🙂 Nikde venku na stánku bych si ho ale nekoupila. Počet porcí v receptu bych poopravila na počet kusů a na jednu porci bych počítala cca 4 ks což by bylo cca 360 g. Sádla na smažení je třeba podstatně více, zhruba 200 g. Mléko zabraňuje zčernání brambor. Za mě palec nahoru.