Bramborák kynutý
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 500gramůBrambory vařené
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,13litrMléko polotučné
- 50gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 50gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůVepřové škvarky
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
599 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
24 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim prolisované vařené brambory, sůl s česnekem, koření, vejce ušlehaná do pěny, kvásek z droždí, mléka a cukru a usekané škvarky.
- 2Pekáček vymastíme tuhým tukem, nalijeme do něj směs a dáme kynout.
- 3Vykynuté těsto pomastíme a dáme péci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.