Bramborák pečený v troubě

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme, oloupeme a nastrouháme brambory. Zasypeme moukou, aby nezhnědly. Přidáme sůl, vejce, nakrájenou cibuli, česnek, pepř a kmín. Dobře promícháme.
  • 2
    Do vymazaného pekáče rozetřeme hmotu. Povrch pokapeme olejem a poklademe škvarky.
  • 3
    Ve vyhřáté troubě pečeme při 250 stupních.
  • 4
    Bramborák je hotový, když je na povrchu do zlatohněda upečený.
  • 5
    Krájíme na řezy a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.