Bramborák pečený v troubě
60 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 100gramůVepřové škvarky
- 1kusVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 500gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme, oloupeme a nastrouháme brambory. Zasypeme moukou, aby nezhnědly. Přidáme sůl, vejce, nakrájenou cibuli, česnek, pepř a kmín. Dobře promícháme.
- 2Do vymazaného pekáče rozetřeme hmotu. Povrch pokapeme olejem a poklademe škvarky.
- 3Ve vyhřáté troubě pečeme při 250 stupních.
- 4Bramborák je hotový, když je na povrchu do zlatohněda upečený.
- 5Krájíme na řezy a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.