Bramborák s houbami a pivem
18 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1šálekHouby sušené
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
237 mg
Postup přípravy
- 1Sušené houby předem namočíme do piva a necháme nabobtnat. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přes síto necháme okapat, česnek utřeme se solí.
- 2V míse smícháme brambory, česnek, pokrájené namočené houby i s pivem, rozšlehaná vejce, pepř, sůl, mletý kmín, majoránku a mouku.
- 3Na malém množství oleje postupně smažíme malé bramboráky dozlatova. Olej doléváme podle potřeby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.