Bramborák s párky
65 min.
Ingredience
- 250gramůPárky koktejlové
- 100gramůKřen
- 100gramůSlanina vepřová
- 650gramůBrambory
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 4stroužkyČesnek
- 6lžicSádlo škvařené
- 130gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžíceSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
323 mg
Postup přípravy
- 1Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme.
- 2Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit.
- 3Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny.
- 4Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou.
- 5Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova.
- 6Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.