Bramborák s párky

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
5 g
Cukr
323 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malé párečky sloupneme ze střívek (pokud jsou umělé) a podélně je v polovině rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme a dáme ho do misky, kterou zakryjeme.
  • 2
    Uzenou prorostlou slaninu pokrájíme na malé kostičky a vysmažíme je dozlatova. Poté je z omastku scedíme a dáme vychladit.
  • 3
    Oloupané, omyté syrové brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, vajíčka a drobné škvarky ze slaniny.
  • 4
    Směs promícháme a zahustíme hladkou moukou.
  • 5
    Ve větší pánvi si rozpálíme sádlo. Naběračkou nabereme bramborovou směs, kterou dáme na pánev, rozetřeme ji na tenkou placku, vložíme do ní půlky tenkých párečků a osmažíme ji z obou stran dozlatova.
  • 6
    Bramboráky podáváme horké, posypané čerstvě nastrouhaným křenem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.