Bramborák s uzeným masem a pivem
25 min.

Ingredience
- 800gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůUzené maso vařené
- 180gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
55 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
5 g
Cukr
284 mg
Postup přípravy
- 1Vařené uzené maso nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich vodu.
- 2V míse promícháme brambory s masem, vejci, česnekem, pivem, kořením, solí a moukou a vymícháme hladké těsto.
- 3Na pánev do rozpáleného oleje klademe lžící nebo sběračkou placky a smažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.