Bramborák z červené řepy
40 min.
Ingredience
- 150gramůČervená řepa
- 150gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5lžíceMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 2lžíceMouka pohanková
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Malou cibuli nakrájíme najemno, slaninu na drobné kostičky, česnek utřeme se solí. Syrovou řepu a brambory oloupeme a nastrouháme najemno, šťávu slijeme.
- 2Na oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.
- 3V míse promícháme řepu s bramborami, vmícháme rozšlehaná vejce, vychladlou slaninu s cibulí, mléko, majoránku, česnek, pepř a mouku. Vymícháme hladké těsto.
- 4Na sádle smažíme středně velké placky, necháme na ubrousku vsáknout tuk a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.