Bramboráky obložené chřestem a šunkou
60 min.
Ingredience
- 500gramůChřest zelený
- 1litrVoda pitná
- 1kostkaCukr kostkový
- 1kilogramBrambory
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 8stroužkůČesnek
- 1lžičkaKmín drcený
- 30gramůKřen
- 1lžičkaSůl
- 5lžicOlej stolní
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
4 g
Cukr
192 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný chřest uvaříme v osolené vodě s kouskem másla a kostkou cukru, necháme na sítku okapat.
- 2Oloupané syrové brambory nastrouháme, vylijeme z nich šťávu a přilijeme k nim teplé mléko, přidáme mouku, utřený česnek, vejce, mletý kmín, sůl a pepř a ze smesi vymícháme těsto, ze kterého usmažíme bramboráky.
- 3Teplé bramboráky potřeme jablečným křenem, potom na bramboráky rozdělíme plátky šunky a na šunku narovnáme kousky okapaného chřestu.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.