Bramboráky plněné kysaným zelím a uzeným masem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1435 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
122 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. V pánvi na oleji osmažíme téměř dozlatova cibuli, přidáme k ní pokrájené maso, promícháme a společně smažíme 1 minutu, pak přidáme kysané zelí, podle chuti cukr, čerstvě pomletý pepř a mícháme do doby, až se zelí důkladně prohřeje.
  • 2
    Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky česneku prolisujeme a přidáme k bramborám. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku s 2 špetkami kypřícího prášku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej - dno budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme na placku silnou asi 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve). Usmažené bramboráky uchováme teplé.
  • 4
    Na každý bramborák dáme kopeček zelné náplně, pak bramborák přeložíme. Na 4 talíře dáme po 2ks bramboráků a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.