Bramboráky s hlívou ústřičnou

60 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.
  • 2
    Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme pokrájenou hlívu, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, hrubou mouku a směs dobře promícháme.
  • 3
    Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s hlívou (vždy na jednu placku) a v pánvi na rozpáleném oleji směs rozetřeme a usmažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.