Bramboráky s hříbky
80 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1kilogramBrambory
- 2lžičkySůl mořská
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyVejce slepičí
- 4kusyČesnek
- 250gramůHříbky čerstvé
- 7lžicOlej slunečnicový
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
932 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a podusíme v pánvi na rozpáleném másle. Hříbky osolíme a opepříme bílým pepřem.
- 2Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme najemno a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim podušené hříbky, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, mouku a vajíčka. Směs dobře promícháme.
- 3Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s houbami, dáme ji na pánev a rozetřeme ji na tenkou placku. Bramboráky osmažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.