Bramboráky s hříbky

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
932 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a podusíme v pánvi na rozpáleném másle. Hříbky osolíme a opepříme bílým pepřem.
  • 2
    Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme najemno a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim podušené hříbky, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, mouku a vajíčka. Směs dobře promícháme.
  • 3
    Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s houbami, dáme ji na pánev a rozetřeme ji na tenkou placku. Bramboráky osmažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké i studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.