Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
275 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme, pět stroužků prolisujeme, zbývající nakrájíme na plátky.
  • 2
    Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a syrové najemno nastrouháme.
  • 3
    Z nastrouhaných brambor slijeme vodu, přilijeme k nim ohřáté mléko, přidáme vejce, polohrubou mouku, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a majoránku, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm postupně smažíme z obou stran bramboráky.
  • 5
    V nižším hrnci z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, ke které pak za stálého míchání přiléváme vodu. Omáčku osolíme, přidáme do ní nakrájené plátky česneku a vaříme ji 15 minut na mírném ohni.
  • 6
    Upečené bramboráky s uzeným masem na servírovacích talířích přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.