Bramboráky s uzeným masem a česnekovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 400gramůUzené maso vařené
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 15stroužkůČesnek
- 0,5litrVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 2špetkySůl
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
53 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
6 g
Cukr
275 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme, pět stroužků prolisujeme, zbývající nakrájíme na plátky.
- 2Brambory oškrábeme, důkladně omyjeme a syrové najemno nastrouháme.
- 3Z nastrouhaných brambor slijeme vodu, přilijeme k nim ohřáté mléko, přidáme vejce, polohrubou mouku, nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek a majoránku, opepříme, osolíme a důkladně promícháme.
- 4V pánvi rozehřejeme sádlo a na něm postupně smažíme z obou stran bramboráky.
- 5V nižším hrnci z hladké mouky a másla připravíme světlou jíšku, ke které pak za stálého míchání přiléváme vodu. Omáčku osolíme, přidáme do ní nakrájené plátky česneku a vaříme ji 15 minut na mírném ohni.
- 6Upečené bramboráky s uzeným masem na servírovacích talířích přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.