Bramboráky se škvarky, párky a křenem
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžičkyMajoránka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 200gramůPárky jemné
- 3lžíceKřen
- 6lžicSádlo škvařené
- 6stroužkůČesnek
- 50gramůVepřové škvarky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
353 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme na středním struhadle do mísy.
- 2Přidáme k nim utřený česnek se solí, majoránku, pepř, drcený kmín, vejce, mléko, hladkou mouku, hrubou mouku, směs dobře promícháme.
- 3Škvarky pokrájíme nadrobno a přimícháme je do bramborového těsta. Malé párky oloupeme a v polovině podélně rozkrojíme. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do misky a zakryjeme.
- 4Ve pánvi rozpálíme sádlo (na jeden bramborák počítáme asi s 0.5 lžící sádla) a menší naběračkou nabíráme těsto, které dáme na na rozpálený omastek. Těsto rozetřeme na tenčí placku, položíme na ni během pečení pokrájené polovičky párků, usmažíme jednu stranu, opatrně otočíme a usmažíme dozlatova druhou stranu s párky.
- 5Takto usmažíme všechny bramboráky, které před podáváním posypeme nastrouhaným křenem. Nejvíce chutnají horké přímo z plotny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.