Bramboráky se žampiony

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na poloviny, oloupané cibulky pokrájíme na kolečka.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, opečeme na něm žampiony, přidáme cibulky a ještě krátce opečeme. Vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do pánve postupně doplňujeme zbylý olej, smažíme na něm 8 bramboráků po obou stranách.
  • 3
    Usmažené bramboráky rozložíme na plech, poklademe je žampiony s cibulí, na každý položíme 1/2 plátku sýru a vše opepříme.
  • 4
    Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.