Bramboráky se žampiony
50 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůCibulka jarní
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 5lžicOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Očištěné žampiony nakrájíme na poloviny, oloupané cibulky pokrájíme na kolečka.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, opečeme na něm žampiony, přidáme cibulky a ještě krátce opečeme. Vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do pánve postupně doplňujeme zbylý olej, smažíme na něm 8 bramboráků po obou stranách.
- 3Usmažené bramboráky rozložíme na plech, poklademe je žampiony s cibulí, na každý položíme 1/2 plátku sýru a vše opepříme.
- 4Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě asi 10 minut a podáváme posypaný nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.