Bramborová baba s kroupami

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší kroupy dobře promyjeme v sítu, dáme je do hrnce, zalijeme vodou (1.5 litru), přidáme 1 lžičku soli, celou oloupanou cibuli a vaříme asi 40 minut. Mezitím si oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na kostičky. Deset minut před koncem varu ke kroupám přidáme brambory a společně dovaříme doměkka. Přebytečnou vodu případně scedíme, uvařenou cibuli vyjmeme. Pokud brambory nejsou rozvařené, tak je vidličkou rozmačkáme.
  • 2
    Očistíme si druhou cibuli s česnekem. Anglickou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce vepřového sádla a cibuli, zpěníme dorůžova. Přidáme slaninu, promícháme a společně restujeme necelou minutu.
  • 3
    Do mísy k bramborům přidáme prolisovaný česnek, slaninu s cibulí, kmín, pepř, vejce, majoránku a sůl podle chuti. Přimícháme 2 lžíce polohrubé mouky. Pečicí plech vytřeme 1 lžicí sádla a směs vložíme na plech.
  • 4
    Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C dozlatova, přibližně 20-30 minut.
  • 5
    Babu nakrájíme na porce a podáváme ji horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.