Bramborová babucha

60 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na středním struhadle.
  • 2
    Očistíme cibuli s česnekem, drobně je pokrájíme a zpěníme na rozpáleném sádle (1 lžíce) dorůžova, pak ji s omastkem přidáme do mísy k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Těsto dobře promícháme.
  • 3
    Dvěma lžícemi sádla si vymažeme vyšší pečicí plech a babuchu rozetřeme na celou plochu tak, aby okraje těsta byly trochu zvednuté o okraj plechu.
  • 4
    Babuchu pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 30–40 minut. Je upečená, když má zlatohnědé okraje.
  • 5
    Po vyjmutí z trouby potřeme babuchu (hlavně opečené okraje) tuhým máslem, pokrájíme ji na kostky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.