Bramborová babucha
60 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 3lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžičkyMajoránka
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme do mísy na středním struhadle.
- 2Očistíme cibuli s česnekem, drobně je pokrájíme a zpěníme na rozpáleném sádle (1 lžíce) dorůžova, pak ji s omastkem přidáme do mísy k bramborům, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku a hladkou mouku. Těsto dobře promícháme.
- 3Dvěma lžícemi sádla si vymažeme vyšší pečicí plech a babuchu rozetřeme na celou plochu tak, aby okraje těsta byly trochu zvednuté o okraj plechu.
- 4Babuchu pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 30–40 minut. Je upečená, když má zlatohnědé okraje.
- 5Po vyjmutí z trouby potřeme babuchu (hlavně opečené okraje) tuhým máslem, pokrájíme ji na kostky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.