Bramborová buchta s ořechy
105 min.
Ingredience
- 250gramůBrambory
- 250gramůOřechy pekanové
- 250gramůOřechy Kešu
- 1kusCibule
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 150gramůSýr Eidam cihla 45%
- 50gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1186 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
101 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
11 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a pokrájené vložíme do hrnce. Zalijeme vodou a vaříme 20 minut. Scedíme, překlopíme do mísy a rozšťoucháme.
- 2Ořechy posekáme, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na kostičky a žampióny na plátky. Vše spolu promícháme a restujeme na másle asi 5 minut. Okořeníme římským kmínem, koriandrem a přidáme posekané bylinky.
- 3Přimícháme brambory, nastrouhané sýry a rozšlehaná vejce. Nezapomeneme osolit a opeřit.
- 4Těsto vložíme do vymazané formy a pečeme při vyšší teplotě 60 minut.
- 5Buchtu nakrájíme na porce a podáváme nejlépe s rajčatovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.