Bramborová buchta se škvarky
70 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 500gramůBrambory vařené
- 50gramůDroždí
- 150mililitrůMléko polotučné
- 3gramyCukr moučkový
- 10gramůSůl
- 3stroužkyČesnek
- 4gramyMajoránka
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůVepřové škvarky
- 20gramůTuk
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s teplým mlékem, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.
- 2Syrové brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme rozšťouchané vařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a drcené škvarky. Nakonec přimícháme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
- 3Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj těsto a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
- 4Buchtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.