Bramborová buchta se škvarky

70 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
269 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozdrobené droždí nasypeme do hrnku s teplým mlékem, přidáme trošku cukru a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Syrové brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme rozšťouchané vařené brambory, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, vejce a drcené škvarky. Nakonec přimícháme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
  • 3
    Pekáč vymažeme tukem, vložíme do něj těsto a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
  • 4
    Buchtu naporcujeme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.