Bramborová česnečka
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 100gramůCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 10gramůPetržel - nať
- 80gramůSádlo škvařené
- 5,5litrůVoda pitná
- 2krajíceChléb celozrnný pšeničný
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, rozpůlíme a zalijeme vařící osolenou vodou. Spolu s očištěným celerem je uvaříme doměkka.
- 2Na každý talíř dáme lžičku sádla, česnek utřený se solí a jemně nasekanou petrželovou nať. Vložíme na nudličky nakrájený chléb a vše přelijeme řídkým protlakem z brambor a celeru.
- 3Vývar musí být horký, aby polévka nebyla chladná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.