Bramborová hnízda s hráškem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 800gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMouka polohrubá
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůHrášek mražený
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
46 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a prolisujeme. Do částečně vychladlých brambor vmícháme 1 žloutek, mouku, sůl a pepř.
- 2Hrášek povaříme 5 minut, prudce zchladíme a necháme okapat. Na másle zesklovatíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a prohřejeme. Vmícháme nasekanou petrželku a zakysanou smetanu.
- 3Plech vymažeme máslem a pomocí cukrářského sáčku na něj z bramborového těsta nastříkáme 8 koleček. Zbylý žloutek rozšleháme s mlékem a kolečka jím potřeme. Naplníme je hráškem a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.