Bramborová hnízda s hráškem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
9 g
Cukr
46 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme, oloupeme a prolisujeme. Do částečně vychladlých brambor vmícháme 1 žloutek, mouku, sůl a pepř.
  • 2
    Hrášek povaříme 5 minut, prudce zchladíme a necháme okapat. Na másle zesklovatíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme hrášek a prohřejeme. Vmícháme nasekanou petrželku a zakysanou smetanu.
  • 3
    Plech vymažeme máslem a pomocí cukrářského sáčku na něj z bramborového těsta nastříkáme 8 koleček. Zbylý žloutek rozšleháme s mlékem a kolečka jím potřeme. Naplníme je hráškem a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 10 minut dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.