Bramborová kaše - lepenice se smaženými tvarůžky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
43 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na másle (2 lžíce) ji osmažíme dorůžova. Přidáme k ní pokrájené kysané zelí, ochutíme cukrem, čerstvě pomletým pepřem a promícháme.
  • 2
    Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Dáme je vařit s 1 litrem vody, přidáme sůl, kmín a vaříme 20 minut. Omyjeme a drobně pokrájíme pažitku.
  • 3
    Klobásu pokrájíme na kolečka o síle asi 7 mm. Připravíme si trojobal: hladkou mouku, rozšlehané vajíčko a strouhanku. Mezi 2 kolečka olomouckých syrečků dáme kolečko klobásy, sepneme párátkem a obalíme v trojobalu. Takto připravíme všech 8 řízků z olomouckých tvarůžků.
  • 4
    V pánvi si rozpálíme olej a řízky z obou stran dozlatova osmažíme. Uvařené brambory scedíme, rozšťoucháme, přidáme 1 lžíci másla, horké mléko a vyšleháme bramborovou kaši. Pak do ní přimícháme cibuli se zelím - tak zvanou "lepenici".
  • 5
    Lepenici rozdělíme na talíře, ozdobíme pažitkou, přidáme řízky z olomouckých syrečků a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.