Bramborová kaše s hrachem a uzeným
55 min.

Ingredience
- 25gramůHrách žlutý předvařený
- 2,5decilitryVoda pitná
- 50gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 250gramůVepřový bok uzený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 210gramůZelí kysané
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceKerblík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Předvařený hrách dáme do malého rendlíku, zalijeme 2.5 dl vody a pomalu ho uvaříme přibližně 30 minut. Omyjeme a oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky, Zalijeme je 3/4 litrem vody, přidáme 1 lžičku soli, 0.5 lžičky kmínu a uvaříme doměkka (vaříme je 20-25 minut).
- 2Očistíme a nadrobno nakrájíme cibuli. Uvařený hrách i brambory scedíme. Vodu z brambor zachytíme. Uvařený uzený bůček nakrájíme na kostky. Omytý kerblík nakrájíme nadrobno.
- 3Na masovém mlýnku pomeleme nahrubo uzený bůček, pak pomeleme najemno brambory s hráškem. Brambory s hráškem dáme do mísy.
- 4V pánvi rozpálíme máslo, na kterém zpěníme dorůžova cibuli, přidáme bůček, promícháme a osmažíme s cibulí dozlatova. Pak směs přimícháme k bramborám s hráškem. Kaši, pokud je velmi hustá, zředíme 0.5-1 dl vody z brambor a dochutíme solí a pepřem.
- 5Porce kaše rozdělíme na talíře a posypeme kerblíkem. Ke kaši podáváme kysané zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.