Bramborová kaše s krupkami
35 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 200gramůKrupky trhané
- 3litryVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 70gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMajoránka
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
373 mg
Postup přípravy
- 1Trhané krupky vaříme v hrnci s osolenou vodou, poté scedíme. V jiném hrnci, také v osolené vodě, povaříme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Scedíme a přimícháme ke krupkám.
- 2Šťouchadlem na brambory rozšťoucháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, promícháme.
- 3V pánvičce osmahneme na drobné kousky pokrájenou slaninu na křupavé škvarky. Přidáme na tenké pásky rozkrájenou cibuli, máslo a cibuli osmahneme do zlatova.
- 4Teplou kaši podle porcí dělíme na jednotlivé talíře, polijeme škvarky a omastkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.