Bramborová kaše s krupkami

35 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
373 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Trhané krupky vaříme v hrnci s osolenou vodou, poté scedíme. V jiném hrnci, také v osolené vodě, povaříme oloupané a na kousky nakrájené brambory. Scedíme a přimícháme ke krupkám.
  • 2
    Šťouchadlem na brambory rozšťoucháme, přidáme sůl, pepř, majoránku, prolisovaný česnek, promícháme.
  • 3
    V pánvičce osmahneme na drobné kousky pokrájenou slaninu na křupavé škvarky. Přidáme na tenké pásky rozkrájenou cibuli, máslo a cibuli osmahneme do zlatova.
  • 4
    Teplou kaši podle porcí dělíme na jednotlivé talíře, polijeme škvarky a omastkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.