Bramborová kaše s mozzarellou
29 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůMozzarella
- 1kusPažitka
- 0,25litrMléko plnotučné
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
22 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, vložíme do tlakového hrnce s vodu a vaříme asi 12 minut. Hotové brambory oloupeme a rozmačkáme.
- 2Mléko zahřejeme s máslem a solí, vlijeme do brambor a promícháme.
- 3Do kaše přidáme pepř, muškátový oříšek, nasekanou pažitku a žloutky.
- 4Sýr nakrájíme na plátky, zapékací mísu vymažeme máslem, dáme do ní kaši, navrch rozložíme sýr.
- 5Kaši umístíme na 10 minut pod gril, až se sýr roztaví. Ihned podáváme s rajským salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.