Bramborová kaše se sušenými hříbky
70 min.
Ingredience
- 60gramůHouby sušené
- 1decilitrVoda pitná
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSádlo škvařené
- Kaše
- 800gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky namočíme 30 minut před vařením do studené vody (2 dl). V rendlíku ve 3 dl vody houby vaříme doměkka přibližně 25 minut. Poté je scedíme a necháme okapat. Očistíme a drobně pokrájíme cibule. V pánvi si rozpálíme sádlo s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme houby a smažíme za stálého míchání dozlatova (asi 5-7 minut).
- 2Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na kostky, dáme do hrnce s 1 litrem vody, solí a kmínem. Vaříme je 20 minut doměkka, pak je scedíme, rozmačkáme, přidáme máslo, teplé mléko a z brambor vyšleháme hustou kaši. Podle chuti ji přisolíme a opepříme. Přidáme do ní hříbky s cibulkou, rozetřený česnek, majoránku, dobře vše promícháme a dáme do sádlem vymazané zapékací mísy. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 15-20 minut. Kaši s hříbky podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.