Bramborová kaše zelená

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
566 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15–20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor v celku.
  • 2
    Jakmile jsou všechny rozmačkané, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Přimícháme několik lžic podušeného a prolisovaného špenátu, ochuceného špetkou soli, pepřem a česnekem. Opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
  • 3
    Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.