Bramborová kaše zelená
45 min.
Ingredience
- 6lžicŠpenátový protlak mražený
- 4lžíceStrouhanka
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceSůl
- 1hrnekMléko polotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2,5litryVoda pitná
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
566 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15–20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor v celku.
- 2Jakmile jsou všechny rozmačkané, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Přimícháme několik lžic podušeného a prolisovaného špenátu, ochuceného špetkou soli, pepřem a česnekem. Opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
- 3Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.