Bramborová pánev
50 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2kusyPórek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej rostlinný
- 300gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
41 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 20 minut, slijeme je a necháme okapat. Druhý den brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2Slaninu nakrájíme na proužky, pórek omyjeme, zelenou část odstraníme a bílou nakrájíme na kolečka.
- 3Na pánvi na 2 lžících rozpáleného oleje osmahneme slaninu, necháme zesklovatět pórek a potom obojí vyjmeme z pánve.
- 4Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Zbylý olej přidáme do tuku v pánvi a brambory na něm opečeme dozlatova. Přidáme houby a podusíme. Vložíme zbylé suroviny, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou.
- 5Pokrm podáváme na pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.