Bramborová paštika s játry
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusySardelové řezy
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
- 500gramůBrambory vařené
- 500gramůJátra vepřová
- 1lžičkaSůl
- 50gramůTuk
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
33 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvařené, ještě horké brambory prolisujeme a necháme prochladnout.
- 2Přidáme umletá játra, osmaženou cibuli, sůl, česnek, koření, citronovou kůru, vejce a mouku.
- 3Směs naplníme do vymazané, strouhankou vysypané pudinkové formy a ve vodní lázni vaříme asi 45 minut.
- 4Prochladlou paštiku utřeme se sardelovým máslem. Používáme ji jako pomazánku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.