Bramborová paštika s vejci
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžícePetržel - nať
- 6kusůVejce slepičí
- 3,5lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčice
- 150gramůSýr kozí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
675 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
45 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, oloupeme, pokrájíme na kostky, uvaříme v 1 l vody se solí a kmínem doměkka.
- 2Omytou petrželku drobně pokrájíme (2 lžíce). Vejce dáme do 0.5 l vody s 1 lžičkou soli a uvaříme natvrdo. Vaříme je 8-10 minut, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 3Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 2 lžíce másla, 0.5 dl ohřáté smetany, petrželku s pepřem a vše dobře promícháme. Brambory rozdělíme na 3 díly.
- 4Ve 2 dl smetany si rozmícháme hořčici a 0.5 lžičky soli.
- 5Menší zapékací misku vymažeme máslem (1.5 lžíce). Na dno rozložíme 1/3 brambor, na ně poskládáme plátky ze 3 vajec, znovu dáme vrstvu brambor a na ni položíme plátky zbývajících vajec. Zakončíme poslední vrstvou brambor. Vše zalijeme připravenou smetanou, povrch posypeme nastrouhaným kozím sýrem a dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme při 160°C přibližně 25 minut dozlatova.
- 6Každou porci paštiky podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.