Bramborová pizza se sardelemi
80 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 5lžicOlej olivový
- 750gramůRajčata
- 10kusůSardelové řezy
- 300gramůMozzarella
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
- 400mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce. Následně je oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje.
- 2Rajčata mezitím přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Ty smícháme s česnekem, který do kousků rajčat prolisujeme. Vedle si můžeme připravit mozzarellu, kterou nastrouháme.
- 3Vychladlé brambory smícháme s moukou v těsto, které rozdělíme na vytřený plech. Nezapomínejme udělat na pizze okraje.
- 4Rajčata rozdělíme na těsto, posypeme mazzarelou a na závěr přidáme sardelové filety a olivy. Vše ještě pokapeme olivovým olejem a opepříme.
- 5Vše pak vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.