Bramborová pizza se sardelemi

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
29 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce. Následně je oloupeme a prolisujeme. Přidáme sůl a dvě polévkové lžíce olivového oleje.
  • 2
    Rajčata mezitím přelijeme horkou vodou a oloupeme. Dužinu nakrájíme na drobné kousky. Ty smícháme s česnekem, který do kousků rajčat prolisujeme. Vedle si můžeme připravit mozzarellu, kterou nastrouháme.
  • 3
    Vychladlé brambory smícháme s moukou v těsto, které rozdělíme na vytřený plech. Nezapomínejme udělat na pizze okraje.
  • 4
    Rajčata rozdělíme na těsto, posypeme mazzarelou a na závěr přidáme sardelové filety a olivy. Vše ještě pokapeme olivovým olejem a opepříme.
  • 5
    Vše pak vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a pečeme cca půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.