Bramborová polévka česneková
40 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůBrambory
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5,5litrůVoda pitná
- 2kusyŽemle tuková
- 10stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
348 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné stroužky česneku nakrájíme a dorůžova osmahneme na másle. Zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, přidáme protlak z uvařených brambor, sůl a pepř.
- 2Rozklepneme vejce. Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžičkách jej dáváme do vařící polévky. Z bílků vzniknou malé balónky. Potom vmícháme žloutky rozšlehané s částí prochladlé polévky.
- 3Do talířů vložíme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou a polévku na ni nalijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.