Bramborová polévka česneková

40 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
348 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné stroužky česneku nakrájíme a dorůžova osmahneme na másle. Zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, přidáme protlak z uvařených brambor, sůl a pepř.
  • 2
    Rozklepneme vejce. Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžičkách jej dáváme do vařící polévky. Z bílků vzniknou malé balónky. Potom vmícháme žloutky rozšlehané s částí prochladlé polévky.
  • 3
    Do talířů vložíme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou a polévku na ni nalijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.