Bramborová polévka játrová
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůBrambory
- 100gramůZelenina kořenová
- 200gramůJátra vepřová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2,75litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 30gramůTuk
- 1kusŽemle tuková
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra omyjeme, odblaníme a umeleme na strojku. Podusíme je na osmažené cibuli a polovině tuku.
- 2Zalijeme vodou, zahustíme jíškou ze zbylého másla a mouky a přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu a nakrájené brambory.
- 3Nakonec polévku okořeníme. Jako vložku podáme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou na tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.